Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

“Okuyorum Öyleyse Varım” Temalı Kitap Şenliği Düzenlendi

21/06/2017 01:40:23 - 21/06/2017 01:40:23 - 16812 Okunma

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından “Çocuk Edebiyatı ve Medya” dersi kapsamında “Okuyorum Öyleyse Varım” temalı kitap şenliği düzenlendi.

İstasyon caddesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri eşliğinde etkinliğe katılan çocuklar, farklı yaş gruplarına uygun, içerik ve görsellik açısından zengin ünlü çocuk edebiyatçılarının eserlerinden oluşan kitaplarla buluşma fırsatı yakaladı.   

Ayrıca çocuklarla; kitap okuma, felsefe sohbetleri, çocukların kendi çizdikleri resimlerle kendi hikaye kitaplarını oluşturma gibi çalışmalar yapıldı. Bu etkinliklerin yanı sıra kültürümüzde önemli bir yeri olan Nasreddin Hoca hikayeleri üzerinde düşünme ve farklı kitaplarla da çocuklar ile felsefe sohbetleri gerçekleştirilerek çocukların sorgulama becerisinin gelişimi desteklendi. Etkinlik koordinatörü Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa GÜNAYDI, yaptığı açıklamada; “Kitapların çocukların hayatında çok önemli yeri var. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine, mantıklı düşünme, problem çözme gibi becerilerle bilişsel gelişimlerini destekleme, kendine ve başkalarına karşı farkındalık ve duyarlılık kazanma, toplumsal ve kültürel değerleri anlama gibi becerilerle sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleme ayrıca dil gelişimlerini destekleme gibi katkıları bulunuyor. Çocuk Gelişimi Bölümü olarak bu konulara dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu yıl birincisi düzenlenen ve çocuk, ebeveyn ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin bundan sonraki senelerde de geliştirilerek tekrarlanması düşünülüyor. 

kitapşenliği

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.