Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

“Alternatif Yaklaşımlar Ve Demokratik Eğitim” Semineri

17/04/2017 23:51:08 - 17/04/2017 23:51:08 - 20351 Okunma

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Bölümünün organizasyonunda düzenlenen “Alternatif Yaklaşımlar ve Demokratik Eğitim” konulu seminer, Alternatif Eğitim Derneği Kurucusu Dr. Eylem KORKMAZ’ın sunumuyla Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de “Alternatif Yaklaşımlar”ın öncü ismi olarak tanınan Dr. KORKMAZ, “Çocuğun kendi varlığını ve potansiyelini temel almayan ve çocuğu evrensel olarak kabul edilmiş değerler doğrultusunda yetiştirmeyi hedefleyen birey ile toplumun ihtiyaçları arasında denge kuramayan bir eğitim sistemi her zaman Türkiye’de ve Dünya’nın her ülkesinde sorun oluşturmaktadır” ifadesiyle alternatif eğitimin ne olduğunu neyin alternatifi olduğunu ve nasıl ortaya çıktığını anlatarak, Türkiye’de ve Dünya’da yaygın olan alternatif yaklaşımlardan (Montessori, Reggio Emilia, Emmi Pikler, Orman Pedagojisi ve Demokratik okullardan) ve yaklaşımların felsefesinden söz etti.  

Dr. Eylem KORKMAZ, Dünya’da giderek yaygınlaşan özgür / demokratik okulların, ana  akım okullardan en temel farklılıklarının, doğrudan demokrasinin uygulandığı ve hemen hemen  tüm kararların alındığı okul meclisleriyle yönetilen özyönetimli okullar olmaları, çocukların ihtiyaçlarına göre şekillenen programları uygulamaları, çocukların eğitim yaşantılarının belirleyicileri ve yönlendiricileri olmaları, yetişkin çocuk arasında eşit ilişkiler kurmaları, okul kültürü ve okuldaki tüm süreçleri demokratik ilke ve değerlere göre şekillendirmeleri olduğunu vurguladı.

Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve 400 öğrencinin katılımı ile yapılan seminer programı, 4 saat sürdü. Etkinliğin sonunda Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Arzu AKAR GENÇER, Dr. Eylem KORKMAZ’a teşekkür belgesi takdim etti. 

seminer

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.