Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

7. Kariyer Günleri Kapsamında “Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi” Konulu Seminer Düzenlendi

28/03/2017 11:04:49 - 28/03/2017 11:04:49 - 21578 Okunma

Yüksekokulumuz Çocuk Gelişimi Bölümünün organizasyonunda düzenlenen “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi”  konulu seminer, 27 Mart 2017 Pazartesi günü 2. Merkezi Derslikler Binası 2 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yedinci Kariyer Günleri kapsamında yapılan seminerde İstanbul Kamp Orman Okulu Kurucusu Esin TONBUL ve İstanbul Kamp Orman Okulu Genel Koordinatörü Murat TONBUL; Amerika, Kanada ve Avrupa’da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkısı bilimsel olarak ispatlanmış, çocuk gelişimi ve eğitiminde farklı bir uygulama alanı olarak uygulanan bir eğitim modeli olan “Orman Okulu” projesi hakkında Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde İstanbul Kamp Orman Okulu ekibi olarak Türkiye’de ilk olan “Orman Okulu” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden İstanbul Kamp Orman Okulu Kurucusu Esin TONBUL, 3-10 yaş grubu tüm çocuklara eğitim verdiklerini söyledi. Okulda yaptıkları çalışmaları ve çocukların bir gününün nasıl geçtiğini anlatan TONBUL; özgüveni yüksek ve farkındalığa sahip bireyler yetiştirme gayretinde olduklarını dile getirdi.

Genel Koordinatör Murat TONBUL da, eğitimde nitelikli personel eksikliğinden söz ederek sosyal kulüpler ile sosyal projelere katılım, sanat ve sporla uğraşma, kişisel gelişim ve çok yönlü düşünme konularında kendini geliştiren öğrencilerin mezun olduktan sonra iş bulmada sorun yaşamayacaklarını ve başarılı olacaklarını kaydetti.        

Seminerin diğer bir konuşmacısı Milli Eğitim Bakanlığı Kırklareli İstiklal Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Birsen KONAT ise; anasınıfı öğretmenliğinde sevgi ve emekle geçirdiği 33 yıllık tecrübesini Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimizle paylaştı. “Eğer çocuklar küçükken çok emek verirsek, büyüdükleri zaman az emekle çok şey başardıklarını görebiliriz.” diyen Birsen KONAT, çocukların hayatı ve hayata bakışı öğrenmesinde, tutum ve davranış geliştirmelerinde öğretmenlerin rol model olarak çok önemli sorumluluklarının bulunduğunu vurguladı. Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı öğrenmeyi beraberinde getirdiğini belirten KONAT, öğretmenlik mesleğin sevgi ve emekle yapılması gerektiğini ifade etti.  

 

kariyergünleri çocukgelişim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.