"doğada Öğrenme Ve Helsinki Orman Okulları" Temalı Eğitim Verildi

07/03/2016 15:49:51 - 31/03/2016 15:49:51 - 13924 Okunma

Yüksekokulumuz tarafından Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine "Doğada Öğrenme ve Helsinki Orman Okulları" temalı eğitim verildi.

Kavaklı Kampüsü ve Kofçaz Böcek Deresinde gerçekleştirilen eğitime; Çevre Eğitmeni ve Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Gaye Amus, Çocuk Gelişimi Bölümü Başkan Yardımcı Öğr. Gör. Arzu Akar Gençer, Çocuk Gelişimi Öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilerle bir araya gelen Eğitmen Gaye Amus, doğayla nasıl bağ kurulacağını hem teorik hem de pratik eşliğinde öğrencilere anlattı.

Bu eğitimlerin ileride orman anaokullarında çalışmak veya orman anaokulu açmak isteyenler için faydalı olacağını belirten Eğitmen Amus; “Orman ve doğa; fiziksel, sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimi destekleyen ilham verici bir öğrenme ortamıdır. Sizler bu ortamları tanıyarak özgüvenlerinizi daha da geliştireceksiniz. Sınıf dışı eğitim alanı olarak ormanın sağladığı zenginliği keşfedeceksiniz” diye konuştu.

doğada öğrenme