Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tso Lüleburgaz İş Uygulama Ve Özel Eğitim Merkezinde “Yeşeren Umutlarımızla Yaza Merhaba Şenliği’’

26/05/2015 13:46:36 - 26/05/2015 13:46:36 - 21522 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi 3.Sınıf öğrencileri TSO Lüleburgaz İş Uygulama ve Özel Eğitim Merkezinde “Yeşeren Umutlarımızla Yaza Merhaba Şenliği’’ yaparak, öğrencilere keyifli ve eğitici dakikalar yaşattı.

Özel eğitime uyarlanan oyunları, 6 eğitici oyun grubuna bölünen üniversite öğrencileri bahçede festival alanı oluşturarak titizlik ile uyguladı. 1. grup çocuklara uygun yaratıcı kavram çarkı feleği ile çocukları oynatıp parkur üzerinde yarıştırdı ayrıca tüm çocuklar bu grup tarafından yüzleri boyanarak yaka kartları hediyesiyle sevindirdi. 2. grup 3 metre uzunluğundaki kumaşa çocuklarla el boyası yaptı ve eğlenceli dakikalar yaşandı. 3.grup doğadan toplanan taşları boyatarak güzel hatıralar oluşturdu. 4.grup kurulan ses sistemi düzeneği ile çocuklarla karaoke yaptı ve tüm personel ile öğrenciler dans etkinliğine katıldı.5.grup çocuklarla birlikte kil hamurundan yoğurma ve modelleme çalışması yaptı , modelleme sonrasında killer fırınlanarak ölümsüzleştirildi. Son grup ise geleneksel çuval , yoğurt yeme ve su doldurup boşaltma yarışması ile keyifli dakikalar yaşadı. Ayrıca etkinlik sırasınca balondan şapkalar, taçlar dağıtıldı. Kullanılan tüm materyaller ve boyaların çocuklara uygun,sağlığa zarar vermeyen olmasına dikkat edildi. Çocuklar stajyer öğretmenler ile birlikte özel eğitime uyarlanan ve eğlendirirken temel kavramlarda oldukça  eğitici birkaç saatin ardından yüzlerde mutluluk ve neşeyle eğitimlerine devam etti.

Okul Müdürü M.Yücel Bilgiç Bey , tüm bu etkinlikler ve hazırlık aşamalarında üniversite stajyerlerine destek olarak , etkinlik sonunda Teşekkür Belgelerini takdim etti. Konuşmasında üniversite öğrencilerinde teşekkürlerini sunan ve bu etkinliklere her zaman destek vereceğini belirten M.Yücel Bilgiç Bey, gelecekte de bu tarz etkinlikleri okullarında ağırlamaktan mutluluk duyacağını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

LÜLEBURGAZ YEŞEREN UMUTLAR

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.