Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Yüksekokulu 5. Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleşti

31/03/2015 17:18:16 - 01/04/2015 17:18:16 - 28836 Okunma

Sağlık Yüksekokulu 5. Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleşti

 

Geleneksel 5. Kariyer Günleri Etkinlik programı kapsamında, Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen sunuculuğunu Hemşirelik Bölümümüz 4. Sınıf öğrencisi İsmail ÇOBAN’ın yaptığı seminerler dizisi 25 Mart 2015 Çarşamba günü tüm gün Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleşti.

09.00’da  başlayan  Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri için hazırlanan  Arş.Gör. Pelin PEKİNCE’nin oturum başkanlığını yaptığı Panele; Çocuk Gelişimci Şeyda KURAN ve Çocuk Gelişimci Zeynep ÇOKŞİRİN katıldı. Çocuk Gelişimcisi Şeyda KURAN, her çocuğu kendi gelişim dönemine uygun şekilde değerlendirmek gerektiğini, bireysel etkinlikler ve grup etkinlikleri düzenlerken kendi kararlarını verebilen, araştırarak ve oynayarak öğrenen, özgüveni gelişmiş bireyler olmalarına yardımcı olmak gerektiğini ifade etti. Bu doğrultuda sosyal ve kültürel organizasyonlarla, hem ailelere hem de çocuklara destek sağladıklarını ifade eden KURAN, çocukların gelişim temellerinin ilk yıllarda atıldığını ve yaşam boyu sürdüğünü, bu süreçte çok dikkatli davranılması gerektiğini de dile getirdi.

Çocuk gelişiminde her gelişim dönemi için ayrı ayrı değerlendirmeler yapılması gerektiğini belirten Çocuk Gelişimcisi Zeynep ÇOKŞİRİN ise, bu gelişim değerlendirmeler sayesinde çocuğun motor, sosyal-duygusal, bilişsel ve özbakım gelişimini takip edebildiklerini belirtti. Çocukların gelişimlerini destekleyici etkinlikler düzenlemenin ve öneri vermenin görevleri arasında olduğunu aktardı.

Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının istihdam imkânlarına da değinen ÇOKŞİRİN; “Okuldan mezun olduğunuzda çocuk gelişimci ünvanlıyla mezun oluyorsunuz. Çocuk gelişimi uzmanı olmak için yüksek lisansınızı tamamlamanız gerekiyor. Mesleğimizde uygulama çok önemli bir yere sahiptir. Onun için pratik ve teoriyi aynı oranda yakalamanız gerekiyor” dedi. 

 

Yüksekokulumuz Hemşirelik, Ebelik ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümleri için saat 11:00’da başlayan etkinlikler dizisi; Central Hospital İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Muhterem TOPÇINAR, Amerikan Hastanesi İşe Alım ve Kariyer Gelişim Uzmanı Ceysu Sezin CEBECİ ve İdari Supervisor Emine BAKIR, Maliye Bakanlığı Defterdarlık Personel Müdürü Muammer AKGÜL, Acıbadem Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Serpil İSABETLİ CANPOLAT ve İşe Alım Uzmanı Yasemin ÇELEBİ’nin katılımlarıyla devam etti

“5. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında yapılan seminerde özel sağlık hizmeti sunan;  Central Hospital, Amerikan Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi işe alım ve kariyer uzmanları Yüksekokulumuz öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerimizin iş başvurusunda bulunma fırsatı buldukları seminerde insan kaynakları uzmanları, faaliyette bulundukları hastanelerdeki çalışma koşulları, hemşire ve ebelerin görevleri, verilen eğitimler,  ücret sistemi, özlük hakları ile farklı kariyer olanakları ve işe alım sürecinde aranan nitelikler konularında Yüksekokulumuz öğrencilerine bilgiler aktardılar.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine yönelik olarak kamu hastanelerinde ile diğer kurumlardaki kariyer fırsatlarını ve iş hayatındaki deneyimlerini Maliye Bakanlığı Defterdarlık Personel Müdürü Muammer AKGÜL tarafından öğrencilere aktarıldı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminere Acıbadem Hastanesi Uzman Diyetisyeni Melike Şeyma DENİZ meslek hayatındaki kariyer sunumuyla katıldı. Konuşmasında iş hayatında karşılaşılabilecek sorunlardan, işe alım süreçlerinden, özel muayene ve hastane arasındaki farklardan bahseden DENİZ Steve Jops’un “İleriye bakarak, yaşamdaki noktalarını birleştiremezsiniz. O noktaları ancak, geriye baktığınızda birleştirebilirsiniz. Bu yüzden noktaların gelecekte bir biçimde birleşeceğine şimdiden inanmanız gerekir. Bir şeylere inanmak, güvenmek zorundasınız. Kadere, yaşama, karma öğretime, neye olursa olsun, bir şeye kesinlikle inanmalısınız. Bu yaklaşımım beni hiç bir zaman düş kırıklığına uğratmadı; yaşamımdaki tüm farklılıklar, bu inançlarım sayesinde gerçekleşti.” sözünden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından Yüksekokulumuz 5. Kariyer Günleri etkinliğimiz sona ermiştir.

 

Öğrencilerimiz katılımcı kurumlar tarafından açılan stantlarda ilgili kurumu tanıma, bilgi paylaşımında bulunma ve aynı zamanda iş başvurusu yapma şansı yakalamışlardır.

 

Seminer sonlarında tüm katılımcılara sunumlarının ardından Yüksekokulumuz Müdürü Yrd.Doç.Dr. Serpil AKÖZCAN, Müdür Yardımcılarımız Öğr.Gör.İlknur METİN AKTEN, Öğr.Gör. Arzu AKAR GENÇER ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Aygül YANIK tarafından Teşekkür Belgeleri takdim edildi.

Geleneksel 5.Kariyer Günleri etkinliklerinde bizlerle birlikte olan değerli katılımcılara teşekkür eder, öğrencilerimizin kariyerler hayatlarında başarılar dileriz.

Sağlık Yüksekokulu

 



kariyer günleri

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.