Mezuniyet İşlemleri

17/06/2019 13:54:03 - 10/10/2022 13:54:03 - 39290 Okunma
  • Fakültemiz öğrencileri https://obs.klu.edu.tr/oibs/kariyer/ bilgileri doldurduktan sonra alınacak olan özgeçmiş çıktısı alınacak ve bölüm başkanlığı tarafından onaylatılacaktır.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler için ayrıca Türkiye Mezunları web sitesine  https://www.turkiyemezunlari.gov.tr  üye olup; gerekli işlemler yapıldıktan sonra çıktı alınacaktır.
  • İlişik kesme belgesi çıktı alınarak ilgili birimlere onaylatılacaktır.
  • Mezuniyet andı ve Beyanname çıktı alınarak doldurulacaktır.
  • 2018 yılı ve öncesi Öğrenci kimlik kartı teslim edilecektir.
  • Fakültemiz mezun öğrencileri Geçici Mezuniyet belgelerini almaya gelirken yukarıda belirtilen işlemleri tamamlayıp, tüm evrakları yanlarında eksiksiz bulundurmaları gerekmektedir.
  • Birimimizden çıktı temin edilemediğinden evrak eksiliği durumunda işemleriniz tamamlanamayacaktır.
  • Mezun Bilgi Sistemine ilk kez giriş yaparken sorun yaşayan öğrencilerimizin şifre almaları gerekmektedir. Şifre almak için, şifremi unuttum butonuna tıklanmalı, bilgiler  Öğrenci Bilgi Sisteminde nasıl kayıtlı ise o şekilde doldurulmalıdır. (Örneğin; Baba Adı: MAHMUT, Anne Adı: FATMA) Şifre, Öğrenci Bilgi Sisteminde kayıtlı olan e-mail adresinize gönderilecektir. Öğrenci Bilgi Sisteminde kayıtlı e-mail adresinizin güncel olması gerekmektedir aksi takdirde Mezun Bilgi Sistemine girişte sorun yaşanacaktır. Mezun Bilgi Sistemine girişte sorun yaşayan öğrencilerimizin 444 40 39 (1406-1409 dahili) nolu telefon ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.
  • İlişik Kesme belgesi için Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı'na gidilmemesi gerekmektedir.
  • Yabancı uyruklu öğrencilerimizin mezuniyet tarihi itibari ile 15 gün içinde İl Göç İdaresi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

DİPLOMA ALMAYA GELİRKEN: (Diploma Hazırlanma Süresi Tamamlandıktan Sonra)

• Öğrenci İşleri Birimimizle iletişim kurarak diplomanın hazır olup olmadığı hakkında sbf@klu.edu.tr adresinden e-posta yoluyla iletişim kurunuz.
  • Mezun öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelirken geçici mezuniyet belgelerini daha önce almışlarsa; yukarıdaki işlemleri yapmadan, şahsen veya noter onaylı vekaletnameyle gelen kişilerin geçici mezuniyet belgesinin aslını teslim etmeleri şartı ile diplomalarını alabileceklerdir.Aksi takdirde diploma teslim edilmeyecektir. Geçici mezuniyet belgesinin kayıp edilmesi durumunda yüksek tirajlı bir gazeteye (Türkiye genelinde dağıtımı olan gazeteler: Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi vb.) kayıp ilanı verilmesi gerekmektedir, ilanın bulunduğu gazetenin Öğrenci İşleri Bürosuna getirilmesi durumunda diploma teslim edilecektir.
  • Mezun öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelirken geçici mezuniyet belgelerini daha önce almamışlarsa; yukarıdaki işlemleri şahsen veya noter onaylı vekaletnameyle gelen kişilerin tamamlamaları gerekmektedir.
mezuniyet