Önce Sağlık

Mezuniyet İşlemleri

17/06/2019 11:38:52 - 17/06/2019 11:38:52 - 5902 Okunma

MEZUNİYET İŞLEMLERİ

• Diploma işlemlerinin başlayabilmesi için 2 adet kimlik fotokopisi ve beyanname formu doldurularak ( mezuniyet ve diploma no boş bırakılacak)  Öğrenci İşlerine teslim edilmesi gerekmektedir.

GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİNİ TESLİM ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Yüksekokulumuz öğrencileri https://obs.klu.edu.tr/oibs/kariyer/ bilgileri doldurduktan sonra alınacak olan özgeçmiş çıktısı alınacak ve bölüm başkanlığı tarafından onaylatılacaktır.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler için ayrıca Türkiye Mezunları web sitesine  https://www.turkiyemezunlari.gov.tr  üye olup; gerekli işlemler yapıldıktan sonra çıktı alınacaktır.
  • İlişik kesme belgesi çıktı alınarak ilgili birimlere onaylatılacaktır.
  • Mezuniyet dilekçesiMezuniyet andı ve Ayrılış dilekçesi çıktı alınarak doldurulacaktır.
  • Öğrenci kimlik kartı ve 4 adet fotoğraf teslim edilecektir.
  • Yüksekokulumuz mezun öğrencileri Geçici Mezuniyet belgelerini almaya gelirken yukarıda belirtilen işlemleri tamamlayıp, tüm evrakları yanlarında eksiksiz bulundurmaları gerekmektedir.

DİPLOMA ALMAYA GELİRKEN: (Diploma Hazırlanma Süresi Tamamlandıktan Sonra)

• Öğrenci İşleri Birimimizle iletişim kurarak diplomanın hazır olup olmadığı hakkında syo@klu.edu.tr adresinden e-posta yoluyla iletişim kurunuz.
  • Mezun öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelirken geçici mezuniyet belgelerini daha önce almışlarsa; yukarıdaki işlemleri yapmadan, şahsen veya noter onaylı vekaletnameyle gelen kişilerin geçici mezuniyet belgesinin aslını teslim etmeleri şartı ile diplomalarını alabileceklerdir.Aksi takdirde diploma teslim edilmeyecektir. Geçici mezuniyet belgesinin kayıp edilmesi durumunda yüksek tirajlı bir gazeteye (Türkiye genelinde dağıtımı olan gazeteler: Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi vb.) kayıp ilanı verilmesi gerekmektedir, ilanın bulunduğu gazetenin Öğrenci İşleri Bürosuna getirilmesi durumunda diploma teslim edilecektir.
  • Mezun öğrencilerimiz diplomalarını almaya gelirken geçici mezuniyet belgelerini daha önce almamışlarsa; yukarıdaki işlemleri şahsen veya noter onaylı vekaletnameyle gelen kişilerin tamamlamaları gerekmektedir.
mezuniyet

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.