Önce Sağlık
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yedek Öğrenciler İçin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

19/09/2018 17:12:33 - 19/09/2018 17:12:33 - 27523 Okunma

HEMŞİRELİK

BESLENME VE DİYETETİK

EBELİK

ÇOCUK GELİŞİMİ

Not:Dosyalar PDF halindedir.

 

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Başvuru Dilekçesi. (Yüksekokulumuz öğrenci işlerinden temin edilecektir.)

Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir onaylı öğretim planı ve onaylı ders içerikleri.

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibariyle ilk % 10’a girdiklerine dair resmi belge.

- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

- Yeni tarihli öğrenci belgesi.

- Nüfus cüzdan fotokopisi.

- 1 Adet Fotoğraf

- Hemşirelik Programı öğrencileri için tam teşekküllü bir devlet hastanesi veya özel hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu.

- Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge. (Merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapan öğrencilerimiz için)

- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 03.05.2016 tarihli yazısında “Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde Mühendislik programlarına başarı sırası en düşük 240 bininci (240.000) sırada olan, Mimarlık programlarına ise başarı sırası en düşük 200 bininci (200.000) sırada olan adayların yerleştirme işlemlerine alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilmesine ve kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş işlemlerinde belirtilen başarı sıralamasının uygulanmasına ayrıca 01.03.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında belirlenen yurt dışından yurt içine yapılabilecek yatay geçişlerde de aynı şartların aranmasına karar verilmiştir.

 

 

NOT: Özel ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları veya yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından geçiş yapan öğrenciler kesin kayda geldikleri sırada öğrenci numaralarına  Ziraat Bankası hesabına öğrenim ücretlerini (1.öğretim öğrencileri  95 TL - 2.öğretim öğretim öğrencileri 577.50 TL) yatıracaklardır.

* Yedek olarak yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıtları 20-21 Eylül 2018 tarihlerinde (mesai bitimine kadar) Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosu’nda yapılacaktır. İlgili tarihlerde kayıt yaptırmayan öğrenci adaylarımız kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

yatay geçiş

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.